.::.کارمند موفق دانشگاه آزاد اسلامی زنجان.::.

خدمت به دانشجویان توفیق الهی است

تاریخ: 1396/11/19 - 09:39

کارمند موفق دانشگاه آزاد اسلامی زنجان در گفت‌وگو با «کلاس»:
خدمت به دانشجویان توفیق الهی است

حسن احمدی اخیرا به عنوان کارمند نمونه واحد زنجان انتخاب شده است. وقتی با او صحبت کنید متوجه تواضع و مهربانی‌اش می‌شوید. احمدی کارشناس‌ارشد در رشته عمران است و بیش از 16 سال است که عضوی از خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی به حساب می‌آید. او در معاونت آموزشی دانشگاه فعالیت ‌می‌کند و به عنوان رئیس اداره آموزشی و دانشجویی در دانشکده برق و کامپیوتر این واحددانشگاهی حضور دارد.

برتر از بقیه نیستم

از او درباره شرایطش می‌پرسیم و اینکه چگونه و برچه معیاری به عنوان کارمند نمونه انتخاب شده است؟ اما احمدی بعد از طرح این پرسش از ما خواهش می‌کند که با استفاده از این کلمات او را خجالت زده نکنیم.

او می‌گوید: «من عاشق کارم هستم. شاید عشق به کار یکی از دلایلی باشد که بنده به‌عنوان کارمند نمونه انتخاب و معرفی شده‌ام. همه کارمندان و همکارانم در دانشگاه آزاد اسلامی زنجان فعال و پرتلاش هستند و من هیچ امتیاز برتری نسبت به بقیه نداشته‌ام.»

عصبانی نمی‌شوم

او ادامه می‌دهد: «دلیل اصلی را نمی‌دانم چون من واقعا خودم را کارمند نمونه نمی‌دانم و فکر می‌کنم به لطف دوستان و تعریف همکاران به این درجه رسیده‌ام.»

اما باهمه این حرف‌ها تعهدکاری و حسن خلق از جمله امتیازات بزرگ احمدی به شمار می‌روند؛ چون او همواره با آرامش و صبوری با دانشجویان، همکاران و ارباب رجوع رفتار می‌کند و همیشه سعی دارد بدون عصبانیت و عجله پاسخ همه را بدهد.

فعالیت دوستانه  در چارچوب قانون

او در خصوص نحوه ارتباط و برخورد خود با ارباب رجوع و دانشجویان تصریح می‌کند: «تاکنون با این عزیزان دوستانه برخورد کرده‌ام. امیدوارم این رفتار در آینده هم از جانب من تداوم داشته باشد؛ چراکه دوست ندارم هیچ کسی را از خودم برنجانم. همواره سعی کرده‌ام در چارچوب قانون و رعایت قوانین تا جایی که می‌توانم و دستم باز است کارهای دانشجویان را به سرانجام برسانم. اما در جاهایی، بخشنامه‌ها به من و همکارانم اجازه فعالیت در برخی حوزه‌ها را نمی‌دهند. بنابراین برای دانشجویان و ارباب‌رجوع توضیح می‌دهم دخالت من در چنین مواردی خلاف مقررات است.»

نه افسرده می‌شوم نه خسته

اخلاق و رفتار خوب این کارمند تنها معطوف به دانشجویان و ارباب رجوع نیست؛ زیرا او همان‌قدر که با جوانان جویندگان علم برخورد خوبی دارد نسبت به همکاران و دیگر کارمندان دانشگاه نیز با روی خوش رفتار می‌کند. او در این باره می‌گوید: «قاعدتا کارهای اجرایی بدون مشکل نیستند؛ مواقعی پیش آمده که یکی از همکارانم که در بخش آموزش حضور دارد مرتکب خطایی می‌شود، اما من هیچ‌وقت او را به خاطر کار اشتباهش سرزنش یا محکوم نکرده یا مورد بی‌احترامی قرار نداده‌ام. یعنی با همفکری یکدیگر مشکلات ناشی از خطا را برطرف کرده‌ایم.»

کارهای اداری ممکن است برای بسیاری از ما حوصله سربر باشد و انسان‌ها را دچار خستگی و روزمرگی کند، اما حسن احمدی تاکنون به این حس گرفتار نشده است زیرا به گفته خودش، عاشق کارش است و از اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی به دانشجویان و ارباب رجوع خدمت می‌کند به خود می‌بالد و این اقدام را مایه افتخار می‌داند.

او در این باره توضیح می‌دهد: «شاید باور نکنید اما خدمت به جوانان و دانشجویان بسیار لذت‌بخش است. از اینکه با قشر اهل علم جامعه - که همان جوانان دانشجو هستند - ارتباط دارم خوشحالم. ارتباط به آنان باعث  افزایش انرژی می‌شود، شاید در مواقعی جوانی کنند و منجر به مشکلات شوند، اما با همه این اوصاف خدمت به جوانان توفیق الهی است.»

صبر و حوصله

شاید هر یک از ما در کار و وظیفه‌ای که برعهده گرفته‌ایم به طور ناخواسته مرتکب اشتباه و خطا شویم و هر کدام‌مان رویکرد و بازخوردهای متفاوتی نسبت به یکدیگر نشان دهیم. احمدی در این‌گونه مواقع به صورت دوستانه مشکلات را حل می‌کند و هیچ‌وقت نشده با عصبانیت با دیگران رفتاری کند. بالاخره در کارهای اداری صبر و حوصله حرف اول را می‌زند تا کارمندان بتوانند در کارشان موفق و پیروز شوند.

حسن احمدی هم یکی از کارمندانی است که با حسن‌خلق، بردباری و صبر توانسته است در 41 سالگی به عنوان کارمند موفق و نمونه دانشگاه آزاد اسلامی زنجان معرفی شود.

او می‌گوید: «ولی‌نعمت ما خدای بزرگ است، اما اگر دانشجو نباشد دیگر حضور من کارمند در دانشگاه آزاد اسلامی معنایی ندارم. همواره سعی کرده‌ام مهارت‌های ارتباطی با دانشجویان و جوانان را یاد بگیرم و دربرخورد خود با آنها سجایای رفتاری را رعایت کنم.»