.::.همراه با یک دانشجوی نمونه واحد زنجان .::.

مهاجرت نمی‌کنم

تاریخ: 1396/11/19 - 23:09

همراه با یک دانشجوی نمونه واحد زنجان
مهاجرت نمی‌کنم

در تک‌تک واژه‌هایش می‌توانی اعتمادبه‌نفس و اطمینان به آینده را حس ‌کنی؛ به‌گونه‌ای سخن می‌گوید که حتی اگر کوه هم در برابرش وجود داشته باشد به راحتی آن را جابه‌جا می‌کند. عاشق وطنش است و حاضر نیست ایران را ترک کند و در اروپا به تحصیل خود ادامه دهد. او خودش را متعلق به این مرز و بوم می‌داند و اعتقاد دارد که می‌تواند ایران سرزمین مادری‌اش را به بهترین جایگاه در جهان برساند. حس و حال جالب و دلچسبی دارد که حس غرور به وطن و کشور و خدمت به علم و دانش را در انسان زنده می‌کند. سخنانی که واقعا از دل او برمی‌خیزد و لاجرم بر دل هم می‌نشیند. همه آنچه گفته شد درباره جوان پرتلاش و خلاقی است که این روزها در دانشگاه آزاد اسلامی زنجان تحصیل می‌کند و با حضور در این واحد دانشگاهی و با کمک و همیاری اساتید و اعضای هیات‌علمی باتجربه و توانای واحد توانسته است موفقیت‌های علمی و دانشی را از آن خود کند.

همه آنچه گفته شد درباره کیانوش نوری دانشجوی جوان و موفق واحد زنجان است که در ادامه گفت‌وگوی او با «کلاس» را می‌خوانید.

اختراعی مهم برای جهان علم

کیانوش نوری در مسابقات بتن، پل‌سازی با ماکارونی، سازه‌های آمپولی و... مقام‌های کشوری و بین‌المللی بسیاری کسب کرده و اختراعاتی را هم در حوزه عمرانی داشته است. او به همراه یکی از استادانش طرحی را در حیطه پی‌سازی انجام داده‌ که از رهگذر این اقدام علمی، هزینه‌های آزمایش این فعالیت از چند میلیون تومان به هزینه چند هزار تومانی تبدیل می‌شود و «پی‌های سست» را به راحتی مستحکم می‌کند. او در این‌باره به «کلاس» می‌گوید: «اگر فرمول ما ثبت جهانی شود تمام آیین‌نامه‌های مهندسی- عمرانی در دنیا تغییر خواهند کرد و باید از آیین‌نامه ایران استفاده کنند.»

انتظارات به حق

این دانشجوی موفق تنها 24 سال دارد و مدرک کارشناسی و کارشناسی‌ارشد خود را در رشته عمران از دانشگاه آزاد اسلامی زنجان دریافت کرده است. نوری درباره اینکه چرا دانشگاه آزاد اسلامی را برای تحصیل انتخاب کرده است، می‌گوید: «از اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل می‌کنم خوشحالم. اساتید بسیار خوبی دارم که من را همواره راهنمایی و کمک می‌کنند. البته بعضی از آنان می‌گویند سطح معلومات من از خیلی محصلان بالاتر است.»

اما یکی از اساتید او به نام دکتر شعبان‌زاده با هزینه شخصی از این دانشجوی موفق و اختراعات او حمایت کرده است، به گفته نوری تاکنون حمایت مالی یا تشویق مطلوبی از سوی مسئولان این واحد درباره اقدامات علمی او صورت نگرفته است.

او در این خصوص تصریح می‌کند: «این انتظار را داشتم که حداقل بدون کنکور و هزینه من را در مقطع دکتری پذیرش کنند و برای اختراعات و افتخاراتی که برای دانشگاه و کشور به ارمغان آورده‌ام، مورد تقدیر قرار بگیرم یا اینکه مورد حمایت بیشتری از سوی واحد و مسئولان دانشگاه استان قرار بگیرم.»

بی‌علاقه به ترک کشور

یکی از دلایل مهاجرت نخبگان به خارج از کشور شاید همین بی‌مهری‌ها به آنان باشد. نخبه و مخترع بودن کیانوش نوری بر هیچ‌کس پوشیده نیست و اختراعات او در کشور و حتی دنیا موقعیت قابل توجه و چشمگیری را به دست آورده است. به‌خصوص اختراع اخیر او که تا چند ماه آینده از آن رونمایی خواهد شد قطعا موفقیت بین‌المللی قابل توجهی را درپی خواهد داشت. امروزه بسیاری از نخبگان با مشکلاتی نظیر مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند و کیانوش نوری هم یکی از آنان است. بنابراین انتظار او برای حمایت مالی ازسوی مسئولان کمترین توقعی است که یک نخبه می‌تواند داشته باشد. کشورهای مختلف و دانشگاه‌های مطرح دنیا بارها از کیانوش نوری درخواست‌ کرده‌اند تا ایران را ترک کند و در دانشگاه‌آنان به تحصیل خود ادامه دهد و به عبارتی تحت حمایت آنها به فعالیت‌های علمی مشغول باشد. اما این جوان باغیرت ایرانی در هر شرایطی به پیشنهادهای کشورهای اروپایی پاسخ منفی داده است. کیانوش نوری به گفته خودش به هیچ عنوان از ایران مهاجرت نمی‌کند زیرا قصد دارد خودش را وقف مردم و سرزمینش و توسعه علم و دانش در ایران کند.

نخبه بودن ربطی به ژن ندارد

نوری در ادامه این گفت‌وگو به توانایی‌های خود اشاره کرده و می‌گوید: «آنقدر پتانسیل دارم که با اختراعاتم دنیا را متحول کنم. تا چند ماه دیگر دنیای علم از اختراع ما متحیر خواهد شد و بار دیگر ایران - سرزمین مادری‌ام - در دنیا می‌درخشد. بنابراین نیازی نیست برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجرت کنم.»

کیانوش نوری موفقیت خودش را مدیون حمایت‌های خانواده و دعای پدرومادرش می‌داند و معتقد است اگر حضور مادی و معنوی آنها نبود، هیچ‌وقت به این جایگاه نمی‌رسید. این دانشجوی موفق و مخترع در ادامه تاکید می‌کند: «موفقیت و پیروزی انسان‌ها ربطی به ژن آنها ندارد و اینکه گفته می‌شود اگر کسی ژن خوب داشته باشد نخبه یا پیروز خواهد شد حرف دقیقی نیست. چراکه به عقیده من اگر هر فردی به دنبال هدف خود برود قطعا به آن خواهد رسید.»

کیانوش نوری مترجم رسمی فدراسیون کونگ‌فو و مدرس زبان خارجی هم هست. او کتاب‌های زیادی را به انگلیسی تالیف کرده است و در زمینه ورزشی هم مقام‌های کشوری و آسیایی دارد. علاوه‌بر همه اینها او در دانشگاه و سازمان سما نیز رشته عمران را تدریس می‌کند.